ZAGREB

Grčki Deaf Radio nastupa u Močvari 9. veljače

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grčki rockeri Deaf Radio nakon četiri godine vraćaju se u Zagreb, gdje će u Močvari u četvrtak, 9. veljače, promovirati svoj novi album “Arsenal of Hope”, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Deaf Radio je četveročlani rock bend osnovan 2015. godine u Ateni. Njihov zvuk s prva dva albuma ("Alarm" 2017. i "Modern Panic" 2019.) bio je u desert i heavy rock maniri, te je najviše podsjećao na Queens of the Stone Age.

Treći album “Arsenal of Hope” u svojih devet pjesama više naginje modernijem rock zvuku i predstavlja uočljiv estetski odmak. To se ponajviše očituje u učestalijem korištenju syntha i post disco elektronike, dok ostaju prepoznatljiva energija i himnični refreni.

U svojim tekstovima bave se problemima modernog vremena kao što su digitalna ovisnost, nedostatak toplije ljudske interakcije i borba za jednakost na svim životnim poljima. 

Članovi benda su Dimitris Sakellariou (gitara, vokal), Panos Gklinos (gitara, vokal), Antonis Mantakas (bas) i George Diathesopoulos (bubnjevi).

Kao gosti prije njih nastupa domaći electro rock plesni dvojac Plastic Knives. Čine ga Damjan Vujaklija (gitare, elektronika) i Nikola Babić (bubnjevi).

Nakon izdanja "We Used To Do It (Live)", prošlog ljeta objavili su novi single "Drippy". Pjesma je premijerno odsvirana na nagradi Rock & Off, gdje je bend bio nominiran za elektro izvođača godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum