EASY AS ONE, TWO, TREE

Valamar će do kraja godine, uz pomoć gostiju, posaditi gotovo 3000 stabala

| Autor: Glas Istre
Valamar Meteor Hotel

Valamar Meteor Hotel


Donacijska kampanja Valamar Riviere, "Easy as one, two, tree", u sklopu koje su gosti Valamarovih hotela i kampova mogli donirati nova stabla za pošumljavanje, premašila je prvobitni cilj od tisuću stabala već u prva dva tjedna od početka kampanje. Valamar će tako do sredine prosinca zasaditi skoro tri tisuće novih stabala u Splitsko-Dalmatinskoj i u Karlovačkoj županiji.

Prilikom posjeta svojoj omiljenoj destinaciji, gosti Valamara mogli su donirati za sadnju novih stabala, a za svako donirano stablo, Valamar će posaditi još jedno. Kampanjom „Easy as one, two, tree“, Valamar Riviera pridružila se inicijativi CO2MPENSATING BY PLANTING iza koje stoje nastaloj u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske, Hrvatskim šumama i HEARTH agencijom.

"Izuzetno nam je drago što se upravo Valamar, kao lider održivog turizma, priključio programu CO2MPENSATING BY PLANTING. Ovo je prvi ovakav program u Hrvatskoj, ali i čitavoj regiji, namijenjen tvrtkama, institucijama i drugim organizacijama, ali i svim ostalim zainteresiranima koji sadnjom stabala žele nadoknaditi proizvedene emisije CO2 i neutralizirati vlastiti ugljični otisak te postati pozitivan primjer brige za okoliš i zajednicu. Dodatnu vrijednost sudjelovanja Valamara vidimo upravo u tome što su uključili i svoje goste omogućivši im da i sami pomognu u akcijama pošumljavanja. Izviđači i svi drugi volonteri Šumoborci, zajedno s Hrvatskim šumama, ove će godine posaditi više od 50,000 novih sadnica“, izjavio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Sadnja će se organizirati u Makarskoj, na području poluotoka Osejava, uz pomoć Saveza izviđača Hrvatske i Splitskog skautskog zbora, Hrvatskih šuma – Šumarije Makarska, Crvenog križa Makarska i Grada Makarske te nekoliko srednjih škola. Drugi dio sadnje će izviđači, učenici zagrebačkih i karlovačkih srednjih škola te Hrvatske šume – Šumarija Draganić, posaditi u Draganiću, općini smještenoj između Zagreba i Karlovca. Akciji sadnje priključit će se i Valamarovi zaposlenici.

Kao vodeća hrvatska turistička kompanija, Valamar Riviera kontinuirano ulaže u smanjenje svog ugljičnog otiska, odgovara na klimatske i okolišne izazove te promiče održivi poslovni model. U sklopu svojih društveno odgovornih programa, kompanija posebnu pozornost pridaje djelovanju u lokalnim zajednicama. Tako je krajem rujna s Turističkom zajednicom općine Raša, na istočnom dijelu Istre, u suradnji s DPA Rabac organizirala akciju čišćenja podmorja u akvatoriju zaljeva Tunarica.

Na nedavno održanim Danima hrvatskog turizma u Šibeniku Valamar Rivieri, uz brojne nagrade, dodijeljeno je i posebno Priznanje za izvrsnost u primjeni načela održivog turizma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater