Izuzetno su zadovoljni

U Općini Fažana broj noćenja premašio rekordnu 2019. NIJEMCI SU I DALJE NAJVJERNIJI GOSTI

| Autor: Glas Istre
Fažana (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Fažana (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Melita Peroković, direktorica Turističke zajednice Općine Fažana koja ovih dana vrvi događanjima i turistima, izvijestila je o dosadašnjim turističkim rezultatima.

- Svekupno s ovom smo godinom izuzetno zadovoljni, sezona je krenula ranije, što je isto jako pozitivno jer je cijeli višak nastao u predsezoni, u svibnju. Od 1. siječnja zaključno sa 6. kolovozom kroz sustav e-Visitor smo evidentirali 92.386 dolazaka i 657.059 noćenja. Ukoliko te brojke kompariramo s famoznom 2019. godinom, index dolazaka je točno na 100 posto, a u noćenjima je 101,79 posto, odnosno gotovo dva posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2019. Pozitivno je to što se apsolutno u svim smještajnim strukturama prati isti trend, i u kampovima i u privatnom smještaju, istaknula je direktorica fažanskog TZ-a.

Govoreći o emitivnim tržištima, Peroković kaže da su Nijemci i dalje najvjerniji gosti koji zauzimaju prvo mjesto (s porastom 16 posto), potom Poljaci (porast 21 posto), a ugodno su ih iznenadili, napominje, i Nizozemci kojih je 20 posto više u odnosu na 2019. godinu. Najveći pad bilježi se kod Talijana i Slovenaca, no oni u najvećem dijelu nisu komercijalni gosti, već na ovom području imaju kuće i stanove za odmor. "Rekla bih da je otprilike jednako kao i 2019. godine, no da se nažalost ne evidentiraju", kaže Peroković.

Dodaje i da neka mjesta u Istri bilježe porast broja noćenja, no to je i zbog značajnog povećanja smještajnih kapaciteta.

- Nama je vrlo važno da se smještajni kapaciteti nisu puno promijenili, već je bolja i duža popunjenost postojećih kapaciteta. Imamo samo neznatnih 500 kreveta više u odnosu na 2019. godinu, zaključila je Peroković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of