BROJNE NAGRADE ZA VALAMAR RIVIERU

Kukurin: Opredijelili smo se da ćemo razvijati isključivo održivi turizam

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Valamar Rivieri dodijeljeno je i posebno priznanje za izvrsnost u primjeni načela održivog turizma - Željko Kukurin i Nikolina Brnjac

Valamar Rivieri dodijeljeno je i posebno priznanje za izvrsnost u primjeni načela održivog turizma - Željko Kukurin i Nikolina Brnjac


Na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom susretu turističkih djelatnika u Hrvatskoj koji je održan u Šibeniku, nagrađeni su djelatnici Valamar Riviere, kao i Imperial Riviere dok je Valamar Rivieri pripala i nagrada za Najbolji hotel za obiteljski odmor te nagrade za Kamp godine i Najbolji veliki kamp, kao i posebno priznanje u području održivosti.

Nagrada Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku u kategoriji Hotel za obiteljski odmor pripala je Valamar Tamaris Resortu, dok je Istra Premium Camping Resort by Valamar proglašen Kampom godine, a nagrađen je i kao najbolji u kategoriji Veliki kamp. U sklopu godišnjih turističkih nagrada, Hrvatska turistička zajednica izabrala je djelatnike godine i dodijelila nagrade Čovjek - ključ uspjeha. Valamarova zaposlenica Blaženka Vlaisavljević-Baloković proglašena je djelatnicom godine u kategoriji djelatnice na uređenju i održavanju okoliša, dok je Marin Paljuh primio nagradu za djelatnika godine u kategoriji spasilac na kupalištima i bazenima.

Marin Paljuh je primio nagradu za djelatnika godine u kategoriji spasilacMarin Paljuh je primio nagradu za djelatnika godine u kategoriji spasilac

Djelatnik Imperial Riviere Zvonimir Arapović proglašen je turističkim animatorom godine, a Žarko Plješa primio je nagradu za djelatnika godine u kategoriji konobara. Valamar Rivieri dodijeljeno je i posebno priznanje za izvrsnost u primjeni načela održivog turizma.

Autentičan način života mora

"Održivi turizam je onaj koji je usmjeren dobrobiti lokalnih zajednica i donosi korist ljudima koji žive u turističkim destinacijama. Očuvati naše more, prirodu, djelatnike u turizmu, te autentičan način života mora biti prioritet svih koji rade u turizmu ukoliko želimo ostati uspješni i konkurentni.

Blaženka Vlaisavljević-Baloković, djelatnica godine u kategoriji djelatnice na uređenju i održavanju okolišaBlaženka Vlaisavljević-Baloković, djelatnica godine u kategoriji djelatnice na uređenju i održavanju okoliša

Valamar se opredijelio da će razvijati isključivo održivi turizam, vodeći posebno brigu o okolišu, djelatnicima i destinacijama u kojima posluje. U proteklom periodu napravili smo izuzetno puno kroz investicije u javnu turističku infrastrukturu kao što su šetnice, biciklističke staze i plaže, također smo smanjili emisiju stakleničkih plinova za 70 posto, reducirali količinu otpada po noćenju, postavili solarne panele za proizvodnju struje te donirali sredstva lokalnim zajednicama s ciljem unaprjeđenja turizma i kvalitete života u destinacijama", naglasio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

800 milijuna eura za podizanje kvalitete

Valamar je u proteklom periodu uložio 800 milijuna eura u podizanje kvalitete smještaja i usluga, od čega je od 2015. godine usmjerio 65 milijuna eura u projekte održivog i društveno odgovornog poslovanja, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, turističku infrastrukturu, te brojne programe za zaposlenike, društvo i podršku zajednici. Valamar planira doseći ugljičnu neutralnost do 2025. godine, te planira uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.

Zvonimir Arapović, turistički animator godineZvonimir Arapović, turistički animator godine

Valamar je prepoznat kao predvodnik održivog poslovanja u turizmu, što je potvrdilo i prestižno priznanje Financial Timesa koji je uvrstio Valamar Rivieru na listu europskih klimatskih lidera za 2022. godinu. Valamar je ove godine osvojio i   Nacionalnu nagradu za okoliš – Green Prix u kategoriji Dekarboniziraj zajednicu. Ove sezone na otoku Hvaru otvoren je Valamar Amicor Green Resort, prvo zeleno eko ljetovalište u Hrvatskoj, uz poštivanje najviših standarda zelene gradnje i energetske učinkovitosti. Valamar je prva turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila ciljeve održivosti prema ESG okviru do 2025. godine.

Žarko Plješa, djelatnik godine u kategoriji konobaraŽarko Plješa, djelatnik godine u kategoriji konobara

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum