NEKE NAVIKE SE NE MIJENJAJU

Koronakriza je možda "poljuljala" turističku sezonu, NO ILEGALNIH KAMPISTA OVE GODINE JE VIŠE NEGO LANI!

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ophodnje komunalnih redara su svakodnevne- Do sada kažnjeno 22 bespravna kampista- Mogućnost plaćanja pola kazne na licu mjestu koriste stranci, dok su "naši" skloniji mudrovanju i čekaju upravni postupak koji, na njihovu žalost, na kraju završi isplatom punog iznosa od 1.500 kuna

Mada je u situaciji u kojoj se čitava zemlja nalazi, gotovo pa glupo osvrtati se na lanjsku turističku sezonu i brojenje gostiju i noćenja, jedan podatak iz notesa rovinjskih komunalnih redara kazuje u prilog tome da se starih navika teško odričemo.

Dakle, iako je evidentno manje turista, broj uhvaćenih pa kažnjenih ilegalnih kampista gotovo, i bar za sada, mogao bi rezultirati istim brojem prekršitelja kao i lanjske sezone.

Po riječima voditelja komunalnih redara Elvisa Prenca tijekom prošlogodišnjih ljetnih mjeseci komunalni redari ispisali su 88 kazni, a od lipnja kada je laganijim tempom i započeo sada već "žešći" pregled terena, na "spavanju" ih je ulovljeno dvadeset i dvoje, odnosno u grubo rečeno - svaki dan padne po jedan bespravni.

- Uspoređujući broj ilegalnih kampista ove sezone s prošlogodišnjom čini se da smo u laganom porastu. Jer, nastavimo li ovom tempom do kraja ljeta izgledno je da bi se ovaj broj kažnjenih, usprkos našim ophodnjama kao i osiguravanju prostora za jednodnevno kampiranje (sa svim priključcima i uvjetima) koje osigurava Grad Rovinj na Končeti, moglo povećati, smatra Prenc, koji nije želio komentirati primjedbu na temu da su se možda i "ovi hrabriji koji dođu na ljetovanje zbog novonastale situacije možda, i malo previše osokolili".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini