POREČ

INOVACIJA U TURIZMU: Najsigurnije europsko maturalno putovanje održat će se u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Austrijska kompanija DocLX, organizator putovanja i drugih događaja primijenit će inovativan sigurnosni koncept za sprečavanje širenja korona virusa kako bi austrijski maturanti mogli proslaviti kraj školske godine, i to u Hrvatskoj.

Koncept 'sigurnosnog balona', koji se uspješno koristi u natjecateljskim sportovima, osigurat će maturantima sigurno okruženje prema najvišim medicinskim i epidemiološkim standardima, a ujedno štiti i lokalnu zajednicu. Strogi protokoli sigurnosti razvijeni su zajedno s poznatim stručnjacima i savjetnicima austrijske savezne vlade Meduni-Wien, profesorom Hans-Peterom Hutterom i epidemiologom, profesorom Michaelom Kandiem.

Kompletni koncept sigurnosti i prevencije na poluotoku Lanterna u Istri od 630.000 četvornih metara

Koncept se temelji na intenzivnom testiranju i stvaranju 'sigurnosnog balona'. Svaki sudionik bit će testiran PCR testom dva dana prije polaska, zatim neposredno prije polaska odnosno prije ulaska u autobus. Svaki drugi dan tijekom događaja svi maturanti i zaposlenici testiraju se pomoću obveznog PCR testa grgljanjem. Otprilike 630.000 četvornih metara zakupljenog poluotoka ima samo jedan pristupni put koji je neovlaštenim osobama potpuno zatvoren. Preventivne mjere razvijene su i provedene u uskoj koordinaciji s austrijskim i hrvatskim zdravstvenim tijelima i formalno su odobrene.

Naš 'balon' je sigurno mjesto. Testni događaji u Barceloni i Amsterdamu dokazali su učinkovitost poduzetih mjera”, naglašava osnivač DocLX-a Alexander Knechtsberger i dodaje kako su   digitalizacijom i inovacijama primijenili nemoguće u praksi i tako stvorili turistički projekt koji može postati model za sigurno održavanje sličnih događanja u budućnosti.

Kao europski uzor u strategiji testiranja i prevencije, grad Beč je partner bečkog projekta „Alles Gurgelt“.

Grad Beč je s projektom 'Alles gurgelt!' pionir u lako dostupnim PCR testovima širom Europe. S naših 20.000 testova dajemo važan doprinos mogućnosti da se maturalno putovanje odvija u potpuno sigurnim uvjetima”, rekao je bečki gradski vijećnik za zdravstvo Peter Hacker.

O DocLX Holdingu

DocLX Holding je najveća austrijska agencija s cjelovitim uslugama za B2C i B2B događaje, festivale i putovanja te je proizvođač digitalnih gradskih kartica. Kao strateški partner WienTourismusa, grupa tvrtki odgovorna je za distribuciju Vienna City Card, najuspješnije austrijske kartice za goste i Vienna City Card Experience Edition. DocLX nudi europsko rješenje digitalnih sustava za operatore karata gradova i regija. Najvažniji događaji u njihovoj organizaciji su: X-Jam, najveće europsko maturalno putovanje, TURNON jedrenje Maturareise, Festival svjetionika u Hrvatskoj i Južnoj Africi, Festival elektroničkog sporta i marketinga Erzbergrodea. DocLX je 1991. godine osnovao Alexander Knechtsberger koji je član Leitbetriebe Austria i austrijskog odbora za marketinške događaje, a DocLX je prva agencija s certifikatom TÜV u Austriji te je više puta nagrađivana za svoje evente. DocLX Holding, sa sjedištem u bečkoj palači Schönburg-Batthyány, uključuje tvrtke DocLX Travel Events, DocLX Event Consulting, DocLX Yachting, DocLX Abistars sa sjedištem u Münchenu (Njemačka), DocLX City Card Solutions, White Label Marketing i eSports Holding. Više informacija dostupno je na http://www.doclx-holding.com i https://www.viennacitycard.at.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum