LEGENDS TEAM CUP

FOTO / Večeras je završen trodnevni teniski spektakl u pulskoj Areni. U NAPETOJ ZAVRŠNICI POBJEDNIČKA EKIPA JE TIM LENDL

U prvom večerašnjem susretu snage su odmjerili Marcos Baghdatis (tim Cash) i David Ferrer (tim Lendl), a pobijedio je igrač tima Lendl rezultatom 8:3

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Na jedinstvenom teniskom igralištu postavljenom u središtu pulskog antičkog amfiteatra, večeras su se, pred najbrojnijom publikom do sad, održali završni mečevi u sklopu trodnevnog teniskog turnira Legends Team Cup.

gbfg

U prvom susretu snage su odmjerili Marcos Baghdatis (tim Cash) i David Ferrer (tim Lendl), a pobijedio je tim Lendl s rezultatom 8:3. U paru su potom zaigrali Baghdatis i Tommy Robredo (tim Cash) sa suparnicima Radekom Stepanekom i Lleytonom Hewittom iz tima Lendl.

sfcs

Igra je bila napeta od samog početka do posljednje minute, a završila je s rezultatom 7:8 za tim Lendl. Zajedničkim drugim susretom tim Lendl već je drugom igrom večeras ostvario dovoljan broj bodova čime su i bez posljednjeg meča postali pobjednici turnira. U posljednjem dvoboju ovog sportskog spektakla zaigrali su za publiku i za vlastiti gušt Robredo (tim Cash) i Tommy Haas (Tim Lendl).

sfcs

Osim u amfiteatru, veliki broj turista i građana večeras je i oko Arene pratio događanja uz turnir Legends Team Cup.

Odabir igrača i redoslijed nastupa na finalnoj večeri održan je jutros u pulskom Grand Hotelu Brioni. Izvlačenje su, u nazočnosti kapetana timova Pata Casha i Ivana Lendla, vodili direktor LTC-a Željko Franulović te direktor pravila i propisa Enric Molina Mur.

vxx

Podsjetimo, u mečevima održanim u utorak, drugog dana turnira, Ferrer (tim Lendl) je uvjerljivo, 8:1 pobijedio Nalbandiana (tim Cash). Napeta igra odvijala se kasnije između Robreda i Nalbandiana u timu Cash protiv Stepaneka i Haasa iz tima Lendl, a meč je završio s 8:6 za tim Lendl. U posljednjoj igri Robredo (tim Cash) je pobijedio Hewitta (tim Lendl) 8:4.

sfcs

Legends Team Cup jedinstven je teniski turnir koji se ove godine igra prvi put u tri destinacije diljem svijeta, prva je Pula, a domaćin velikoj završnici bit će Dubai. Pulski turnira LTC-a ima nagradni fond od 250.000 eura. Pobjednički tim osvaja 150.000. U Dubaiu će pak nagradni fond biti dvostruko veći te će pobjedničkoj momčadi pripasti 300.000 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum