U KOLOVOZU

Najavljen teniski spektakl u pulskoj Areni. MEČEVE ĆE ODIGRATI LEGENDE SVJETSKOG TENISA

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Legends Team Cupa ATP Champions Tour

Legends Team Cupa ATP Champions Tour


Teniski spektakl kakav na ovim prostorima nije viđen odigrat će se u pulskoj Areni početkom kolovoza, koja će u sklopu Legends Team Cupa ATP Champions Toura ugostiti legende ovog sporta. Pula će od 1. do 3. kolovoza biti prva postaja ovog turnira na kojem igraju nekad proslavljeni igrači, svi redom iz svjetskog TOP-a 20, prevođeni pravim legendama, Ivanom Lendlom, Čehom s američkim državljanstvom, te Australcem Patom Cashom.

Probrano društvo, između ostalih, čine i Nijemac Tommy Haas te Čeh Radek Stepanek. Ta je četvorka sudjelovala na današnjoj konferenciji iz raznih dijelova svijeta putem Zooma, a na licu mjesta bio je Čeh Tomáš Berdych, nekadašnji svjetski broj 4, koji je aktivnu karijeru zaključio tek nedavno, 2019. godine.

Nakon hokejaškog spektakla te nogometnih legendi bavarskog nogometnog diva iz minhenskog Bayerna, nova ekskluzivna manifestacija koja će promovirati Istru diljem svijeta najavljena je na današnjoj konferenciji za medije u hotelu Park Plaza Histria u Puli.

jngh

Branko Horvat (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Za dolazak Legends Team Cupa u Pulu i Istru zaslužna je Turistička zajednica Istarske županije, kojoj je agencija Wall Street Luxury Europe partner na ovom projektu. - Nakon nogometnih legendi koje smo na najljepšoj pozornici na svijetu 2019. ugostili na vrhunskom nivou, dali smo si zadatak da krenemo u nove izazove, kazao je Denis Ivošević, direktor istarskog TZ-a, te otkrio da je ideja nastala još 2019. u Londonu. Pandemija koronavirusa u ovom je slučaju, podcrtao je, bila spoj sretnih i profesionalnih okolnosti. - Hrvatska je poznata po vrhunskom sportu i vrhunskom turizmu, tako da možemo reći da smo s Legends Team Cupom spojili dva premium brenda, naglasio je Ivošević.

jngh

Marten Hedlund (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Branimir Horvat, direktor pulskog ATP turnira koji je organizirao najveće svjetske turnire u Hrvatskoj, kazao je da će se zahvaljujući Legends Team Cupu Pula i Istra predstaviti cijelom svijetu. - Osim tri dana vrhunskog tenisa u Areni, bit će tu puno popratnih teniskih, turističkih i promotivnih evenata, najavio je Horvat.

Jedan od kapetana ovog momčadskog natjecanja koje je osmislio Mårten Hedlund je legendarni češki tenisač Ivan Lendl, bivši svjetski broj 1 koji je obilježio desetljeće i pol svjetskog tenisa, i to 80-ih te u prvoj polovni 90-ih godina 20. stoljeća. Osvojio je osam pojedinačnih Grand Slam naslova, a još je 11 puta gubio u finalima. Osvojio je čak 94 ATP naslova. Prvi put je postao broj 1 u veljači 1983, a s manjim prekidima svjetska jedinica je bio 1990. godine. Igrač koji je četiri godine završio kao broj 1 i s 270 tjedana provedenih na broju 1 oborio rekord Jimmyja Connorsa u jučerašnjem je live javljanju otkrio da još nije bio u Hrvatskoj, pa se tim više veseli kolovoškom spektaklu u Areni.

- U našim ekipama ima izvanrednih igrača i jedva čekam da publici pružimo odličan tenis, kazao je Pat Cash, svojevremeno svjetski broj 4 i osvajač 17 ATP turnira.

jngh

Tiskovna konferencija (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Koji će sve igrači doći u Pulu zasad nije otkriveno, kao ni tko će biti u timovima Pata Casha i Ivana Lendla. Mårten Hedlund je najavio da će to biti definiramo tjedan dana prije ovogodišnjeg Wimbledona.

Podršku ovoj značajnoj sportskoj i promotivnoj manifestaciji dali su i Istarska županija te Grad Pula, čiji su čelnici prisustvovali današnjoj najavnoj konferenciji.

- Istra je svjetski turistički brend. I u protekle dvije korona godine bili smo šampioni turizma, te se nadam da ćemo i turnirom svjetskih legendi zablistati na svjetskoj karti turizma, kazao je istarski župan Boris Miletić. - Pula je mali veliki grad i u punom smislu riječi partner ovog svjetskog događaja, ustvrdio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum