SJAJNO!

POTVRĐEN TENISKI SPEKTAKL U ARENI: Poznati su termini susreta teniskih legendi koje dolaze u Pulu. TO SU NAJVEĆI TENISAČI U POVIJESTI!

| Autor: Chiara BILIĆ

Legende bijelog sporta John McEnroe, Carlos Moya, Pete Sampras, Michael Stich, Boris Becker i Stefan Edberg već bi u travnju, a najkasnije sredinom svibnja iduće godine, trebali zaigrati revijalne teniske mečeve u pulskoj Areni.

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, koji je u ponedjeljak na sajmu turističke burze WTM u Londonu najavio taj trodnevni spektakl, sada je službeno potvrdio da je s ATP Masters Series Tournamentom postignut dogovor te se sada još samo čeka službeni datum održavanja turnira.

- Napravili smo jedan veliki korak naprijed. U sljedećih 20-ak dana trebali bismo znati točan datum, ali izvjesno je da će to biti krajem travnja ili sredinom svibnja. Važno je da se naš turnir u Areni ne poklopi s nekim drugim turnirom u njihovoj organizaciji kao što su Val Gardena i Monterrey, kazao je Ivošević, koji je već početkom tjedna izrazio želju da se teniski mečevi u Puli održe u predsezoni, odnosno da taj "super mega događaj bude uvertira u turističku sezonu 2020."

Bila bi to, naime, izuzetna promocija Istre kao poželjne turističke destinacije, još jedna slika iz Arene koja će obići svijet. Nakon što je, dakle, suradnja TZ-a Istre i FC Bayern Münchena u srpnju rezultirala pretvaranjem Arene u nogometno igralište, naredne će godine publika s tribina pulskog amfiteatra umjesto u nogometnom dvoboju uživati u teniskom.

- S obzirom na to da je dvoboj legendi bio jako uspješan i medijski dobro popraćen u inozemstvu, a bio je i jedan dobar motiv za dolazak u Istru, prije četiri mjeseca kontaktirali smo Upravu Wimbledona. Oni su nas spojili s ATP Masters Series Tournamentom, gdje upravljaju cijelim tim eventom revijalnih turnira, a organizira se 12, 13 turnira godišnje, pojasnio je Ivošević, napomenuvši da je susret legendi Vatrenih i Bayerna u rimskom baštini staroj više od dvije tisuća godina popratilo otprilike četiri tisuće ljudi.

- Riječ je o teniskim zvijezdama, itekako poznatim imenima koji više ne igraju profesionalne turnire, ali su veliki magnet za sve ljubitelje tog sporta, koji uživaju u vrhunskim bekhendima i forhendima. Tom bi se prilikom Arena ponovo opremila u najljepšem izdanju, govori Ivošević, kao što je to bilo za utakmicu Bayerna i Vatrenih.

- Ovog puta neće biti nogometaši, nego tenisači, ali ponovit ćemo ono što smo napravili lani, a to je dvoboj legendi, zaključuje Ivošević. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter