popularan trend

Hrvati sve više trguju rabljenim stvarima: Evo na što pripaziti da vas ne prevare

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Prodaja rabljenih stvari sve je snažniji trend, kako u Hrvatskoj tako i u ostalim europskim zemljama. Primjerice, prošle godine je u Njemačkoj svaka četvrta osoba od 25 do 44 godine kupovala ih je ili prodavala putem interneta, prenosi N1.

Naravno, pritom treba pripaziti na razne stvari kako ne bi došlo do prevara s povećom financijskom štetom. Zato se kod ozbiljnijih oglasnika korisnike obično upozorava da paze na sigurnost.

Nekoliko osnovnih savjeta konstantno se pojavljuje “u prvom planu”. Nikada ne prihvaćajte ponude koje podrazumijevaju da morate nešto platiti unaprijed, osobito mimo bankovnog računa. Nikada ne odajte osobne ili financijske podatke osim zakonom ovlaštenim pravnim osobama. Nikada ne šaljite presliku kartice, broj kartice, PIN ili druge podatke o kartici kroz poruke.

Također, ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, najčešće nije istinito. Kao niske cijene vrijedne stvari. Ako oglasnik nema neke dodatne zaštite kod slanja proizvoda poštom, radije izaberite naći se s osobom koja ga želi kupiti uživo. I činite to na nekom javnom mjestu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum