TO SE ZOVE ZLATNI RETRIVER

Pas tijekom šetnje šumom pronašao kutiju s 400 tisuća eura

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


A sada dobro pogledajte vašeg psa u oči i upitajte ga misli li on biti koristan danas ili mu je plan nastaviti se lijeno izležavati na trosjedu.

Našalili smo se, naravno, u prvoj rečenici kako bismo vas uveli u nevjerojatno priču koju smo upravo pronašli u francuskim medijima. A kaže da je jedan pas u svibnju 2021. godine tijekom šetnje šumom nadomak Londe-les-Mauresua pronašao metalnu kutiju u koju je netko sakrio 400 tisuća eura!

Vlasnici psa odmah su prijavili lokalnoj žandarmeriji što je njihovo "njuškalo" otkopalo iz zemlje, a nakon što je policija zatvorila istragu koja je trajala više od godinu dana, i to uz zaključak da ne može utvrditi podrijetlo novca, neimenovanim sretnicima je rečeno da zakonski smiju zadržati pola od navedenog iznosa.

Informaciju je potvrdio i François De Canson, gradonačelnik La Londe-les-Mauresa, a budući da je novac pronađen na općinskom zemljištu, na šumskom putu i u vreći za smeće zakopanoj na rubu staze, drugi dio iznosa pripao je gradu.

To je ovih dana francuskim novinarima potvrdio i gradski odvjetnik, prenosi Net.hr.

Tko je, kada i zašto tamo zakopao taj novac najvjerojatnije će zauvijek ostati nepoznato.

Inače, u istragu je bila uključena i Agencija za upravljanje i povrat oduzete imovine, a francuski portali u člancima su naveli da je policija u međuvremenu odradila niz saslušanja, da je kraj pretraživala pomoću pasa, da je s vrećice i kutije izuzela uzorke kako bi eventualno pronašla tragova DNK te da je novac pokušavala povezati s ranijim provalama.

Budući da svejedno nije bilo rezultata, državni tužitelj u Toulonu odlučio je zatvoriti slučaj 7. lipnja, odnosno prije nešto više od tri mjeseca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of