VOLE PITI I BJESNITI

VIDEO / Rakuni teroriziraju Njemačku: Loču pivu ko smukovi i kolju po kućama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Njemački lovački savez kazao je da su rakuni ujedno postali velika opasnost za ugrožene autohtone životinjske vrste, prenosi Net.hr.

Piju, provaljuju, ubijaju. Znamo, zvuči kao da opisujemo neke od najsvirepijih zločinaca među ljudima, ali zapravo govorimo o rakunima.

Ti naizgled simpatični sisavci postali su prava pošast u Njemačkoj, u državi u koju su uvezeni nakon Prvog svjetskog rata iz Sjeverne Amerike, između ostalog i zbog njihova krzna.

Na veliku žalost Nijemaca, rasprostranili su se diljem države "poput kuge" i njihovu populaciju više nije moguće kontrolirati unatoč tome što su tamošnji lovci lani ubili oko 200 tisuća primjeraka vrste.

- Ove životinje, koje su tako slatke na prvi pogled, postale su pošast u nekim dijelovima zemlje, naveo je neki dan dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung u članku i prenio izjavu biologa Bertholda Langenhorsta.

- Da, primijetio sam da obožavaju piti pivo, potvrdio je.

- Domaćinstva se suočavaju s ogromnim štetama. Ljudi često po povratku s odmora otkrivaju da su im kuhinje uništene i da se štete mjere u tisućama eura. Napadaju kućne ljubimce, a građani prijavljuju kako im jedu zečeve i ribe, istaknuo je, pak, u svom članku britanski portal The Telegraph.

Njemački lovački savez kazao je da su rakuni ujedno postali velika opasnost za ugrožene autohtone životinjske vrste.

- Rakuni su grabežljivci poput lisica i kuna. Odlični su penjači i plivači i vrlo su fleksibilni kada je u pitanju potraga za hranom, naveo je u nastavku članka novinar Frankfurter Allgemeine Zeitung i dodao:

- Čitave obitelji rakuna otkrivene su u orlovim gnijezdima u sjevernoj Njemačkoj. Budući da se danju radije zadržavaju u šupljim deblima i krošnjama drveća, tjeraju i mnoge druge životinje poput šišmiša, sova i crnih djetlića. U nekim gradovima i selima rakuni su postali sveprisutni, nastanjuju se na suhim i toplim tavanima, u garažama, te redovito prekapaju po kantama za smeće. Jednom kada se nasele, teško ih se riješiti, piše taj list.

Procjenjuje se da ih samo u Berlinu živi oko tisuću, a otkriveno je da su okupirali državne srednje škole, autobuse, vrtove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom