PODCAST "U ZONI"

MASTERCHEF IVAN TEMŠIĆ: Split bi se trebao ugledati na Istru. Pa i mi imamo tartufe

| Autor: Ružica KORACA
Ivan Temšić na gostovanju u podcastu "U zoni" (Foto: Video screenshot)

Ivan Temšić na gostovanju u podcastu "U zoni" (Foto: Video screenshot)


Pobjednik ovogodišnjeg Masterchefa Ivan Temšić bio je gost podcasta "U Zoni" gdje je usporedio Split i Istru i pohvalio Poluotok, odnosno ovdašnji pristup turizmu.

Temšića je impresionirala istarska ustrajnost u promociji određenih proizvoda.

Naime, on sebe smatra Splićaninom i to nimalo ne krije, te ponosno ističe, premda nije rođeni Splićanin, ali usvojio je naglasak i dalmatinske manire. S ljubavlju govori o Splitu, ali ga sa strašću kritizira.

- Žao mi je da na splitskoj rivi još uvijek imamo ćevape u ponudi. Imamo veliku ponudu svega i svačega i kvaliteta pada. Radi se površno, a kolektivno djelovanje dalo bi na kvaliteti. Odličan primjer je Istra. Dvadeset godina pričaju o tartufima, maslinovom ulju i malvaziji koju konstantno brendiraju. Rade smisleno. Budimo realni, tartufa ima i kod nas, ali Istra dvadeset godina priča jednu te istu priču kolektivno, kao i Francuska i Italija, kazao je Ivan Temšić.

Inače, taj mladi kuhar se u Masterchefu pokazao kao kreator modernističke kuhinje i odličnog plejtinga; načina na koji se ukrašavaju tanjuri. Pokazao je i iznimno znanje u detaljima koji jela čine posebnima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini