Freepik/Ilustracija
Ako niste veliki obožavatelj izrade keksića, a ipak želite okuse zime i blagdana, onda je ovaj jednostavni recept za kolač u čašici idealan za vas. Radi se od kremastog moussea od medenjaka, a vanilija, cimet i višnje prizivaju Božić.
Sastojci:
2 žumanjka
350 g šlaga
40 g maslaca
2 čajne žlice cimeta
2 vanilin šećera
20 g šećera
½ čaše višanja ili nekog drugog šumskog voća
1 čajna žlica začina za medenjake
200 g medenjaka bez punjena i s čokoladnom glazurom
Priprema:
100 g medenjaka usitnite uz pomoć miksera. 20 g ostavite sa strane za dekoraciju.
150 g šlaga, usitnjenih medenjaka, 1 žlica cimet, šećer, začine i vanilin šećer stavite u lončić i na maloj vatri dovedi do kuhanja uz neprestano miješanje.
Dodajte žumanjke i kuhajte par minuta.
Smjesu ostavite sa strane.
100 g medenjaka ponovno usitnite. Otopite maslac i sve pomiješajte zajedno.
Operite šest čašica. Na dno raspodijelite mješavinu s maslacem.
Višnje (ili drugo šumsko voće po izboru) pomiješajte s cimetom.
Raspodijelite pola višanja u čašice.
Ostatak šlaga, točnije 200 g utucite i dodajte prvoj smjesi.
Raspodijelite mousse u čašice, te dodajte ostatak višanja i 20 g smrvljenih medenjaka za ukras.
Ostavite u hladnjaku i servirajte slasticu hladnu.
Izvor: Novi list