KUHAJTE S GLASOM ISTRE

ZIMSKI RECEPT Savršeni kolač u čašici od medenjaka u slasnom mousseu

| Autor: Glas Istre
Freepik/Ilustracija

Freepik/Ilustracija


Ako niste veliki obožavatelj izrade keksića, a ipak želite okuse zime i blagdana, onda je ovaj jednostavni recept za kolač u čašici idealan za vas. Radi se od kremastog moussea od medenjaka, a vanilija, cimet i višnje prizivaju Božić.

Sastojci:

2 žumanjka

350 g šlaga

40 g maslaca

2 čajne žlice cimeta

2 vanilin šećera

20 g šećera

½ čaše višanja ili nekog drugog šumskog voća

1 čajna žlica začina za medenjake

200 g medenjaka bez punjena i s čokoladnom glazurom

Priprema:

100 g medenjaka usitnite uz pomoć miksera. 20 g ostavite sa strane za dekoraciju.

150 g šlaga, usitnjenih medenjaka, 1 žlica cimet, šećer, začine i vanilin šećer stavite u lončić i na maloj vatri dovedi do kuhanja uz neprestano miješanje.

Dodajte žumanjke i kuhajte par minuta.

Smjesu ostavite sa strane.

100 g medenjaka ponovno usitnite. Otopite maslac i sve pomiješajte zajedno.

Operite šest čašica. Na dno raspodijelite mješavinu s maslacem.

Višnje (ili drugo šumsko voće po izboru) pomiješajte s cimetom.

Raspodijelite pola višanja u čašice.

Ostatak šlaga, točnije 200 g utucite i dodajte prvoj smjesi.

Raspodijelite mousse u čašice, te dodajte ostatak višanja i 20 g smrvljenih medenjaka za ukras.

Ostavite u hladnjaku i servirajte slasticu hladnu.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter