GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Zarolani vragolani

| Autor: The Outlaw Chef


I dalje nastavljamo s namirnicom od zadnjeg recepta to jest zarebnjakom... ista namirnica... isti brener...

Ali drugi gušti... iste činjenice, ispričane malo drugačijim redosljedom, druga istina... hahahah...gastronomija je majka relativnosti...

Zembina škola kuhanja - Zarolani vragolani by the Outlaw Chef

Složenost: prejednostavno

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 tikvica
  • 30-ak dkg zarebnjaka
  • 0,5 kg gljiva
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 1dcl žestokog alkoholnog pića
  • 30 dkg sherry pomidora za dekoraciju

Priprema:

Zarebnjak ili žlomprt izrezati na što tanje fete, tikvicu izrezati uzdužno na što tanje listove, položiti tikvicu na dasku, pa na nju staviti tanku fetu zarebnjaka i na njih staviti na sredinu gljivu crnu trubu (a može i listić šampinjona ili neke druge gljive... gljivu smo prethodno prošli minutu dvije brenerom da ju termički obradimo)...

Sve ovo skupa zarolati u kolutić pa spojiti čačkalicom da se ne odmota... staviti na tanjur... pržiti brenerom izvana 3 do 5 minuta, pa zatim preliti (mi smo iskoristili rakiju od chillyja, ali može i obična rakija, whiskey ili cognac) žestokim alkoholnim pićem zapaliti brenerom i flambirati...

Kada se plamen od alkohola ugasi lagano poprskati maslinovim uljem i početi jesti...

Dobar tek!

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini