GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Tost na oko

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Stalno nešto pečemo mrljamo, brljamo po tavama i loncima i to je cool.... Misli nam tako "odriftaju u željenime pravcu" i onda u našim umovima volimo, svađamo se , mrštimo, smiješkamo, stvari rješavamo na ovaj ili onaj način, izgovaramo ljudima svašta u lice a što se ne bi usudili izgovoriti u stvarnosti...

Misli su ludilo, a kuhinja je medij u kojoj se one bezbrižno istrčavaju po beskrajnim poljima ili dvorištima (zavisi od kapaciteta pojedinaca) našeg uma... baš kao nekakvi kućni ljubimci...

Kako bi rekli stari oldschool rockeri Jethro Tull :"skateing away on the thin ice of a new day..."

Ajmo za danas nešto jednostavno, al opet da ima i kuharske akcije, i da ipak izgubimo malo vremena u "umnom driftanju "... ahahah...

Složenost: full jednostavno

Tost na oko (Deniz ZEMBO)

Sastojci za jednu osobu:

  • 1 jaje
  • 4 do 5 srednjih šampinjona
  • 2 male cherry rajčice
  • 1 zelena slatka paprika
  • 2 fete kruha
  • papar
  • sol
  • maslinovo ulje

Tost na oko (Deniz ZEMBO)

Priprema:

Izrezati papriku na trakice, gljive na tanko, cherry pomidor na kolutiće.

U tavi na vrelom maslinovom ulju pržiti jaje na oko, papriku i gljive sve to posolimo i zapaprimo.

Tost na oko (Deniz ZEMBO)

U toster stavimo da se peku dvije fete kruha. Kada je jaje na oko pečeno sve maknemo da vatre, posložimo na velikome plitkom tanjuru na feti kruha... prvo trakice paprike, pa sloj prženih gljiva, pa jaje na oko i onda na tanko narezane kolutiće cherry pomidora, sve ovo još jedanput prelijepo maslinovim uljem, pa poklopimo drugom fetom tosta.

I onda jedemo kako umijemo i znamo.

Dobar tek Popolo!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater