GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Šumski Ribon - zadovoljite nepce svakog gastro znalca

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Jedan od ciljeva ovog serijala recepata su jednostavna i jeftina jela. Ali ponekad u životu čovjek treba udovoljiti samome sebi.

Ne gledati na troškove, otići u minus s osmjehom na licu i mirom u duši. Uživajmo u životu, i život će uživati u nama! Raspištoljimo se!

Zahtjevnost pripreme: Srednje

Sastojci za 4 osobe:

Ribon od cca 1 kg (ili orada ili brancin)

1 kg krumpira

0,5 kg šumskih gljiva (crne trube)

1 glavica luka

4 česna češnjaka

peršin

1,5 dl maslinovog ulja

Cvijet morske soli

Zeleni papar u zrnu

Dimljena crvena paprika

0,5 kg rokule

Priprema:

Ribona od 1kg očistiti te ga zarezati na bokovima, po 4 reza sa svake strane da se lakše ispeče. Na dno posude staviti maslinovog ulja da prekrije dno.

Dodati krumpir narezan na četvrtine s korom, pomiješan s lukom, češnjakom, peršinom u komadu i zelenim paprom.

Na sve to položiti ribu, posoliti cvijetom morske soli, i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva, 26 minuta.

Za to vrijeme na tavi na suho pržiti na pola gljive te dodati samo malo soli.

Kad završimo staviti gljive po strani. Nakon 26 min izvadimo ribu iz pećnice i po njoj i krumpiru pobacani gljive iz tave.

Dodamo još po svemu žličicu i pol dimljene crvene paprike, 4 lista lovora i dvije grančice ružmarina.

Sve prekrijemo aluminijskom folijom pa vratimo nazad u pećnicu na 180 stupnjeva na 12 minuta.

Kada izvadimo iz pećnice maknemo foliju i po svemu bacimo dvije šake rokule.

Poslužimo na tanjur i uživamo u životu.

I zapamtite, sirotinja ne postoji, svi smo bogati!

Uživajte i dobar tek!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum