GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Maneštra od šparoga i mrkve

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Osvježimo malo dan, izađimo iz gabarita i puževih kućica u koje smo se uvukli a koje smo sami napravili koristeći kao građevni materijal vlastite brige koje smo nepotrebno stvorili…

Dodajmo malo proljetno zelene boje i malo narančaste u naš život - dodajmo šparoge i mrkvu.

Složenost: srednje

Sastojci:

  • stručak šparoga
  • tri mrkve
  • stručak koromača
  • 15 dkg pancete
  • kapula
  • konzerva smeđeg graha
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Maneštra od šparoga i mrkve (Denis ZEMBO)

Priprema:

Nasjeckajte luk i mrkvu na kolutiće, pa ih prepržite na maslinovom ulju i malo soli.

Nakon što luk dobije lagano smećkastu boju, u lonac dodati šparoge koje smo rukom iskidali na komadiće od centimetar, dva.

Nakon desetak minuta dinstanja dodavati po malo vodu (u završnici do 1 litru).

Nakon 5 minuta dodati stručak koromača kojeg smo isjeckali na sitno nožem.

Nakon 7 - 8 minuta dinstanja dodamo grah iz konzerve, malo soli i papra pa tako na laganoj vatri sve kuhamo još nekih sat vremena.

Nakon toga skinemo s izvora topline i poslužimo u zdjelici ili dubokom tanjuru.

Dobar tek Gente!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter