GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Lešada od orade i cipla na sezonskom povrću

| Autor: The Outlaw Chef


Orada svakidašnja koja je postala uz brancina i lignju gotovo jedini stanovnik mora, jedina opcija za na pjat za široke mase... međutim - to nije tako...

Zato uz oradu dodajemo cipla... da vam šok ne bude prevelik i nagao, ribu koja je nepravedno podcijenjena uz desetke drugih riba a nalazila se na stolovima naših starih....

Sjetite se drugi put kad dođete na ribarnicu... uzmite koju salpu, ciplu, škombru, kavalu, itd...

Zanemarite ponekad ribu iz škrinja velikih lanca supermarketa sa licima kuhara s TV-a koji vam se ledeno smiješe... oldschol rules!

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Lešada od orade i cipla na sezonskom povrću by The Outlaw Chef

Složenost: jednostavno

Sastojci za 5 osoba:

3 orade od cca 25 do 30 dkg

cipal od 30 dkg

0,5 kg domaće mrkve

1 kg domaćeg krumpira

stručak peršina

korijen celera

2 dcl malvazije

sol

papar

4 česna češnjaka

Priprema:

Dno srednje duboke posude ili tave prelijte slojem maslinovog ulja pa položite krumpir izrezan na kolutiće s korom, mrkvu izrezanu na nekoliko većih dijelova i na polovine, korijen celera, peršin narezan na srednje krupne dijelove, 4 česna češnjaka zdrobljena šakom pa narezana na krupno, 6 do 7 zrna zelenog papra…

Na sve ovo položite orade i cipla pa kad ulje u tavi počne pucketati prelijte s 2 dcl malvazije, kad vino uskipi nadolijte vode čisto da riba bude prekrivena, dodajte prstohvat, dva soli pa poklopite poklopcem ili još bolje drugom tavom iste dimenzije...

Nakon 30-ak minuta kuhanja maknite s izvora topline...

Ribu izvadite na veći pladanj pa ju dobro očistite od kostiju i iskidajte na krupne komade mesa...

Prvo u duboki pjat stavite ploške krumpira, plošku celera i mrkvu razrezanu na krupno, pa prelijte juhom u kojoj se sve to kuhalo, pa zatim pobacajte po svemu tome otkošteno meso ribe...

Natočite si u čašu omiljeno vino, pa uz dobro društvo i briškulu proživite čarobne trenutke, koje su vaši stari proživljavali svakodnevno... družite se večeras "uživo"... ljutite se jedni na druge, veselite se zajedno, ogovarajte one kojih nema, hvalite vaše najmilije.... društvenim se mrežama možete baviti i sutra... Živili!

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater