GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Bruschetti od tikvice, šampinjona i mrkve

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Teplina i dalje traje, nešto jednostavno i dobro, ono je što nam treba dok smo ugodno zavaljeni u carstvu hladovine ili klima uređaja...

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 do 3 tikvice
  • 4 mrkve
  • 0,5 kg šampinjona
  • 1,5 dcl maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • dobra volja

Priprema:

Tikvice izrezati u koso i na debelo, tako da fete budu što duže, naribati mrkvu ribežom u zdjelicu dodati maslinovog ulja, sol i papar i staviti po strani.

Šampinjone izrezati na srednje tanke fete (cca 4 fete od jednog šampinjona).

U grill ili običnoj tavi na vrlo malo maslinovog ulja dodati sol, kad sol od temperature počne polako žutiti u tavu ubacimo tikvice i gljive i pečemo ih s obje strane dok djelomično ne počnu dobivati smećkastu koricu i onda maknemo tavu s izvora topline.

Na veliki ravan tanjur serviramo fetu tikvice, na jednu stranu stavimo fetu, dvije šampinjona a na drugu polovicu stavimo svježe naribanu mrkvu s maslinovim uljem soli i paprom.

Takvih nekoliko posloženih brusketa pojedemo uz čašu rashlađenog muškata... dobar tek... jedite lagano i ostanite u "teškome" hladu...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of