GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Juha "alla primavera"

| Autor: The Outlaw Chef


Nekako volim izaći na livadu kad je sunčan dan… Zelena trava i žuti cvjetovi maslačka izmiješani s bijelim cvjetovima tratinčica… Coool… sjediti na travi i ne razmišljati gotovo o ničemu ispod plavog nebeskog svoda… to je pravi "reset" uma, a "reset" tijela… hm… mislim si… dobro bi sjela jedna povrtna juhica, ali da ju pojedemo tu dok sjedim na livadi, kao da moramo sve jesti za kuhinjskim stolom ili ono kao "polulegalno" na kauču dok buljimo u televizor… dakle… Zakuhajmo!

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Juha "alla primavera"

Sastojci za 4 osobe:

  • dvije stabljike celera
  • dvije mrkve
  • dva krumpira
  • 1 luk
  • maslinovo ulje
  • čajna žličica krupne nejodirane morske soli
  • pola čajne žličice friško samljevenog zelenog papra

Priprema:

Dvije stabljike celera narežite na kockice veličine graška, mrkvu i krumpir također izrežite na kockice cca jednake veličine kao i stabljiku celera, a luk izrežite na rezance.

U loncu od 1,5 litre na maslinovom ulju pržite stabljiku celera dok ne dobije lagane smećkaste tonove.

Luk nemojte nikako pržiti jer bi njegov intenzivan okus od prženja prevladao i stavio u sekundarni plan ostale okuse. Nakon što ste par minuta popržiti celer, dodajte u lonac 1 litru vode, pa kad voda zakipi dodajte luk, mrkvu i krumpir.

Nakon dvadesetak minuta kuhanja na srednje jakoj vatri dodajte čajnu žličicu krupne nejodirane soli i pola čajne žličice friško samljevenog zelenog papra. Nakon minute kuhanja dodajte cca pola šake tjestenine za juhu, pa kuhajte tako još nekih 7 do 10 minuta pa maknite sa izvora topline. Vaša juha je sada spremna za konzumaciju… Dobar tek.

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini