GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Canape "alla smokvin list"

| Autor: The Outlaw Chef


Ljeto je pomalo pri kraju, a kako sam već jednom pisao o smokvi ne bih htio biti dosadan ali bih ponovio tu namirnicu u receptu, jer su ovo zadnji trzaji zrelih smokvi ove godine...

Ovoga puta pišem recept ali bez ribe... sjetio sam se tako priče iz biblije o Isusu i Smokvi... koja je započela na svoj oldschool način sljedećim riječima:

"U ono vrijeme Isus je prokleo smokvu, jer nije davala plodova, a bila je prepuna zelenih listova". Izgleda da je "upalilo", jer su današnje smokve pune plodova. Smokva je doista postalo čarobno drvo, što se manje o njoj brineš to ona daje više plodova. Dakle Isusovo prokletstvo urodilo je blagoslovom... i zato ja i danas kuham...

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Canape "alla smokvin list"

Sastojci za dvije osobe:

  • jedna smokva
  • dvije fete mozarelle
  • jedno pecivo
  • dvije fete pomidora
  • dva lista bosiljka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 1,5 dkg određene doze ludosti...

Priprema:

Razrezati na pola smokvu, dvije fete pomidora i jedno pecivo na pola.

Sve to lagano zapržiti na vrelome maslinovom ulju, smokvu prvo zapržite na polovicama gdje se nalazi njeno meso. Kada, pecivo, smokva i pomidor dobiju smećkastu koricu, maknite ih s izvora topline.

Dok je pecivo još toplo odmah stavite na njega fetu mozzarelle pa fetu vrelog pomidora, a na pomidor stavite vruću smokvu.

Na vrh smokve stavite list svježeg bosiljka, prelijete sve s nekoliko kapi maslinovog ulja, dodajte mrvicu soli i papra i sve u slast pojedite...

Iznenadit ćete se kako se smokva sljubljuje s pomidorom i mozzarelom iako je u početku dok je bila sirova imala slatkasti okus... dobar vam tek i uživajte u trenutku...

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete, a svake srijede u 11.45 sati na valovima Radio Istre može ga se čuti u emisiji o kulinarstvu "Ručak za 10".

Jednom riječju - GASTRONAUT... 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater