KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fini kuglof od naranče i svježeg sira

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Ovaj kuglof mekan je i sočan, a još je bolji drugi dan. Ako koristite domaća jaja, bit će žut kao na slici, prenosimo od portala Indeks.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 130 grama maslaca
  • 200 grama šećera u prahu
  • 250 grama svježeg sira
  • 150 grama oštrog brašna
  • 150 grama glatkog brašna
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 žlica ruma
  • 1 naranča neprskana (korica i sok)
  • 1 prstohvat soli

Dodatno: 1 žlica suncokretovog ulja za premazati kalup za kuglof, 2 žlice oštrog brašna za pospiati kalup za kuglof

Priprema:

Upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva, a veliki kalup za kuglof premažite uljem i posipajte oštrim brašnom kako se kuglof za vrijeme pečenja ne bi zalijepio.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i od bjelanjaka koje ste posolili istucite čvrst snijeg.

Maslac rastopite na laganoj vatri i ostavite da se prohladi. Vanilij šećer i šećer u prahu pjenasto izmiksajte sa žumanjcima pa dodajte svježi sir.

Potom dodajte koricu i sok naranče, rastopljeni i prohlađeni maslac i rum pa još kratko izmiksajte.

Umiješajte prosijano glatko i oštro brašno s praškom za pecivo i na kraju kuhačom ili gumenom lopaticom lagano i u jednom smjeru da smjesa ne padne (odnosno ne izgubi zrak) umiješajte snijeg od bjelanjaka.

U nauljen i pobrašnjen kalup za kuglof izlijte smjesu i pecite oko 55 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Provjerite čačkalicom je li kuglof gotov. Ako ostaje smjese po čačkalici, pecite ga još malo.

Kad je pečen, prohladite ga u kalupu, pa ga tek onda izvadite (lakše puca kad je vruć - vrijedi za sve biskvite).

Hladan kuglof možete samo posuti šećerom u prahu ili ga preliti čokoladnom glazurom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom