KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kupus s junetinom i jabukom

| Autor: Portal Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

Glavica kupusa oko kilograma

300 grama junećeg mesa od buta

Jedna krupnija glavica luka

Jedna krupnija kisela jabuka

3 žlice ulja

2 žlice ajvara

Pola litre pasate

Prstohvat kima, papra i soli

 

Priprema:

Kupus prvo treba izrezati na krupnije komade. Meso oprati, osušiti te ga očistiti od masnoće i žilica te izrezati na manje komade. Luk izrezati na krupnije ploške, a jabuku na četvrtine.

U dubljem, većem loncu na ulje prvo treba poredati izrezani kupus. Ne cijeli, nego otprilike jednu trećinu. Na njega staviti luk i ajvar te preko svega meso i jabuke. Posoliti, popapriti te dodati kim. Preko svega završiti s preostalim kupusom i zaliti s malo ulja. U isti lonac potom dodati pasatu i pola litre vode te poklopiti.

 

Kada proključa, smanjiti vatru na "tiho" i kuhati još jedno dva, dva i pol sata.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter