ilustracija
Sastojci:
Glavica kupusa oko kilograma
300 grama junećeg mesa od buta
Jedna krupnija glavica luka
Jedna krupnija kisela jabuka
3 žlice ulja
2 žlice ajvara
Pola litre pasate
Prstohvat kima, papra i soli
Priprema:
Kupus prvo treba izrezati na krupnije komade. Meso oprati, osušiti te ga očistiti od masnoće i žilica te izrezati na manje komade. Luk izrezati na krupnije ploške, a jabuku na četvrtine.
U dubljem, većem loncu na ulje prvo treba poredati izrezani kupus. Ne cijeli, nego otprilike jednu trećinu. Na njega staviti luk i ajvar te preko svega meso i jabuke. Posoliti, popapriti te dodati kim. Preko svega završiti s preostalim kupusom i zaliti s malo ulja. U isti lonac potom dodati pasatu i pola litre vode te poklopiti.
Kada proključa, smanjiti vatru na "tiho" i kuhati još jedno dva, dva i pol sata.