KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Tortilja od krumpira

| Autor: Portal Glas Istre

Isprobajte takozvanu tortilju od krumpira, tradicionalno španjolsko jelo napravljeno od namirnica koje većina uvijek ima u kuhinji, donosi Zadovoljna.hr

Sastojci:

- 4 srednja krumpira

- 1 veća glavica luka

- 4 jaja

- 6 velikih žlica maslinovog ulja

- sol i papar

- slanina ili kobasica (po želji)

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kocke, a luk nasjeckajte na sitno. Na tavi ugrijte tri žlice maslinovog ulja, ubacite luk i malo prodinstajte dok ne požuti. Zatim dodajte krumpir pa i njega dinstajte. Posolite i popaprite. Maknite ga s vatre kad se zapeče.

Jaja razbijte u veću posudu, dodajte malo soli i izmutite ih. Dodajte u posudu zapečeni krumpir i luk te malo promiješajte.

U tavu u kojoj ste pekli krumpir, stavite tri žlice ulja i zagrijte pa u tavu ubacite mješavinu jaja, krumpira i luka. Ostavite u tavi na laganijoj vatri, bez miješanja, kako bi se dno zapeklo. Kada vidite da je dno tortilje zapečeno, tavu prekrijte tanjurom pa je okrenite i prevrnite tortilju kako biste zapekli i gornju stranu.

U tortilju možete dodati i malo narezane slanine ili kobasica. Njih u jelo dodajete u fazi dinstanja luka pa potom sve radite prema receptu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter