KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Tko ih ne voli? Zapečene tikvice i pomidori u finom umaku

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

500 gr tikvica

200 gr kukuruza

40 gr kozjeg sira

4-5 pomidora

1/2 šalice krušnih mrvica

1/2 šalice ribanog parmezana

sol i papar

Za Preljev:

1 režanj česnjaka

1 zličica peršina

sol i papar

2 žlice maslinova ulja

 

Priprema:

U sjeckalici usitnite peršin i češnjak, premjestite u zdjelicu i dodajte dvije žlice maslinova ulja, soli i papra te promiješajte.

U drugoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice i ribani parmezan.

Plitku vatrostalnu posudu namažite s vrlo malo maslinova ulja. 

Na dno posude složite ne pretanko narezane tikivce, pospite ih česnjakom, peršinom i uljem iz prve zdjelice, te krušnim mrvicama s parmezanom iz druge zdjelice.

Povrh stavite zrna kukuruza i malo sira pa opet malo ulja s češnjakom i parmezanom.

Preko toga složite na šnite narezane pomidore i sve pospite mješavinom krušnih mrvica i parmezana.

Stavite peci oko 30-tak minuta otkriveno, nakon toga prekrijte alu folijom i pecite još desetak minuta ako je potrebno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter