ilustracija
Sastojci:
500 gr tikvica
200 gr kukuruza
40 gr kozjeg sira
4-5 pomidora
1/2 šalice krušnih mrvica
1/2 šalice ribanog parmezana
sol i papar
Za Preljev:
1 režanj česnjaka
1 zličica peršina
sol i papar
2 žlice maslinova ulja
Priprema:
U sjeckalici usitnite peršin i češnjak, premjestite u zdjelicu i dodajte dvije žlice maslinova ulja, soli i papra te promiješajte.
U drugoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice i ribani parmezan.
Plitku vatrostalnu posudu namažite s vrlo malo maslinova ulja.
Na dno posude složite ne pretanko narezane tikivce, pospite ih česnjakom, peršinom i uljem iz prve zdjelice, te krušnim mrvicama s parmezanom iz druge zdjelice.
Povrh stavite zrna kukuruza i malo sira pa opet malo ulja s češnjakom i parmezanom.
Preko toga složite na šnite narezane pomidore i sve pospite mješavinom krušnih mrvica i parmezana.
Stavite peci oko 30-tak minuta otkriveno, nakon toga prekrijte alu folijom i pecite još desetak minuta ako je potrebno.