KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Svinjski medaljoni na mediteranski način

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Jelo za koje vam je potrebno ne više od jednog sata.

Sastojci:

  • svinjetina, 500 g medaljoni
  • pelati rajčice, 750 g
  • kruh, 4 kriške prepečeni
  • ružmarin, 1 grančica
  • lovorov list, 2
  • češnjak, 4 režnja
  • bijelo vino, 100 ml
  • peršin, 1 žlica sjeckani
  • chili s morskom soli
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar svježe mljeveni

Priprema:

Na vruću tavu iznad vatre ulijemo malo ulja.

Odmah zatim na ulje slažemo svinjske medaljone, ali za ovaj recept također možemo upotrijebiti janjetinu, teletinu ili junetinu.

Sada meso lagano posolimo i prepržimo sa svih strana.

Nakon 5-6 minuta kada meso počne poprimati boju, režnjeve češnjaka narežemo na listiće i dodamo u tavu s mesom.

Čim češnjak počne puštati miris, u tavu dodamo jednu grančicu ružmarina, ulijemo suho bijelo vino i dodamo 1 do 2 lista lovora.

Sada sastojke začinimo čilijem s morskom soli, preko svega stavimo svježe sjeckani peršin i pričekamo da vino napola ispari.

Nakon 10 minuta preko mesa stavimo rajčicu pelat, lagano ju rasporedimo po tavi i sve zajedno ostavimo da krčka na laganoj vatri.

Nakon dvadesetak minuta laganog pirjanja ugasimo vatru i sve zajedno rasporedimo na tanjur za posluživanje.

Preko jela prelijemo preostali umak te po želji poslužimo uz krišku kruha prepečenca.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter