Ilustracija (Pixabay.com)
Ako ste u žurbi a želite jesti nešto lagano i zdravo, probajte tagliatelle s kozicama i tikvicama.
Na portalu Glasa Istre donosimo vam i recepte chefova kuhinje - a ovaj recept donosi vam chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić.
Sastojci za 4 osobe:
- 480 g tagliatella
- 400 g kozica
- 300 g tikvica
- 0,3 dcl maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- 30 g maslaca
- 0,5 l ribljeg temeljca
- 1 dcl bijelog vina
Priprema:
U vruću tavu, na maslinovom ulju, prodinstamo kozice i tikvice, zalijemo s bijelim vinom i kuhamo tek toliko da vino otpusti višak alkohola te obogatimo s ribljim temeljcem (možete koristiti i kocku za riblji temeljac).
Dodajte narezani češnjak.
Kuha se svega 5 minuta kako bi se okusi sjedinili.
Zatim u istu tavu dodajte skuhane tagliatelle, malo vode u kojoj ste kuhali iste i maslac kako bi zgusnuli, po želji, dobivenu paštu s umakom.
Chef kuhinje Andrija Tomić
Marina Pomer
Pomer 26a 52203 Medulin