KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Superjednostavno i brzo - tagliatelle s kozicama i tikvicama

| Autor: Chef Andrija TOMIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Ako ste u žurbi a želite jesti nešto lagano i zdravo, probajte tagliatelle s kozicama i tikvicama.

Na portalu Glasa Istre donosimo vam i recepte chefova kuhinje - a ovaj recept donosi vam chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić.

 

Sastojci za 4 osobe:

- 480 g tagliatella

- 400 g kozica

- 300 g tikvica

- 0,3 dcl maslinovog ulja

- 1 režanj češnjaka

- 30 g maslaca

- 0,5 l ribljeg temeljca

- 1 dcl bijelog vina

 

Priprema:

U vruću tavu, na maslinovom ulju, prodinstamo kozice i tikvice, zalijemo s bijelim vinom i kuhamo tek toliko da vino otpusti višak alkohola te obogatimo s ribljim temeljcem (možete koristiti i kocku za riblji temeljac).

Dodajte narezani češnjak.

Kuha se svega 5 minuta kako bi se okusi sjedinili.

Zatim u istu tavu dodajte skuhane tagliatelle, malo vode u kojoj ste kuhali iste i maslac kako bi zgusnuli, po želji, dobivenu paštu s umakom.

Foto

Chef kuhinje Andrija Tomić

Restoran Sopravento

Marina Pomer

Pomer 26a 52203 Medulin 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter