KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Srdele sa špagetima, krušnim mrvicama i kaparima

| Autor: Chef Andrija TOMIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Omiljena plava riba - srdela - vrlo je zdrava jer je bogata je nezasićenim aminokiselinama omega-3 i omega-6.

Uz to je i lako probavljiva, bogata bjelančevinama, ugljikohidratima, mastima, vitaminima, posebice vitaminima A, D i E te mineralima, a i na ribarnici se može naći po vrlo pristupačnim cijenama.

I dok se većinom srdela priprema tako da se prži ili poha, chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić, otkriva za portal Glasa Istre nešto drukčije način pripreme srdele - bez brige, priprema je jednostavna i brza, stoga vrijedi probati ovo ukusno jelo.

 

Sastojci za 4 osobe:

- 480 g špageta

- 15 g kapara

- 600 g isfiletiranih srdela

- 80 g krušnih mrvica

- 2 režnja češnjaka

- 1 dcl limunovog soka

- 0,3 dcl maslinovog ulja

- 15 g kokosovog   maslaca

- sol

- papar

 

Priprema:

Srdele isfiletiramo, zalijemo limunovim sokom i pustimo da odstoje 10 minuta.

Sotiramo iste na vrućoj tavi s maslinovim uljem.

Zatim, u istu tavu dodamo maslac i mrvice, toplu skuhanu paštu, iskosani češnjak i kapare.

Sve zajedno promiješamo na laganoj vatri par minuta, pa kad se sastojci prožmu, servirajte na tanjure.

Dobar tek!

Foto

Chef kuhinje Andrija Tomić

Restoran Sopravento

Marina Pomer

Pomer 26a 52203 Medulin 


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater