KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Sočan kruh od bundeve kojeg je lako pripremiti

| Autor: Portal NoviList.hr
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Bundeva se s razlogom naziva kraljicom jeseni, a može se pripremiti na bezbroj načina. Okušajte se u izradi finog i sočnog kruha od bundeve koji će vas iznenaditi mekoćom i okusom.

Sastojci:

3 ½ šalice višenamjenskog brašna

3 šalice šećera

4 jaja

2 žličice sode bikarbone

1 ½ žličica soli

1 žličica mljevenog muškatnog oraščića

1 žličica mljevenog cimeta

½ žličice mljevenog klinčića

500 g pirea od bundeve***

¾ šalice ulja

2/3 šalice vode

Priprema:

1. Pire od bundeve pripremite tako što ćete bundevu očistiti, oguliti i narezati na kockice te potom staviti kuhati u slanu vodu. Nakon što voda provri, kuhajte još 10 minuta, a zatim procijedite, začinite po želji, dodajte kockicu maslaca i izmiksajte štapnim mikserom do glatke smjese.

2. Nakon što ste pripremili pire, u većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke. U zasebnoj zdjeli umutite jaja s pireom od bundeve, uljem i vodom te zatim dodajte suhim sastojcima. Smjesu prebacite u tri kalupa za kruh koje ste prethodno namastili. Pecite 50 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter