KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Šnicle alla pizzaiola - jednostavan recept za ukusan brzinski ručak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ovaj izuzetno jednostavan recept porijeklo ima u Italiji - a iako postoji više verzija, osnova ovog finog obroka koji ćete pripremiti u svega 15-ak minuta jest meso, rajčica, češnjak i origano.

Sastojci za 4 osobe:

  • 300 g feta govedine
  • 200 g polpa di pomodoro
  • Maslinovo ulje
  • Origano
  • Papar
  • 1 češanj češnjaka

Priprema:

U dublju tavu ulijte ulje, dodajte prepolovljen češanj češnjaka te pržite dok ne porumeni. Dodajte usitnjenu polpu di pomodoro, te isperite vodom limenku pa i to ulijte u tavu.

Dodajte sol i papar, i prokuhajte na srednjoj vatri desetak minuta, pa ubacite fete mesa, i slažite ih tako da ih prekrije umak, pa dodajte origano.

Poklopite i kuhajte 5 minuta, pa okrenite meso i kuhajte još pet minuta.

Možete servirati uz tjesteninu ili uz domaći kruh.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter