(Unsplash)
Meksička quesadilla pravo je ljetno jelo - jako brzo se sprema, a jedini sastojci koji su obavezni su - tortilje i sir (koji se na španjolskom zove "queso"), dok ostale sastojke možete prilagoditi onomu što imate kod kuće - pa tako možete dodati pomidore, krastavce, grah..
Donosimo vam vrlo jednostavan recept za quesadillu, a ako želite vegetarijansku varijantu - umjesto piletine, ubacite gljive.
Quesadille su odlične tople, a jednako su ukusne i hladne - možete jesti za ručak, večeru ili ih ponijeti za marendu.
Sastojci:
Priprema:
Pileća prsa narežite na tanke ploške prelijte ih s nekoliko žlica maslinova ulja te izmiješajte da meso bude dobro nauljeno sa svih strana.
Očistite kapulu i paprike, i sve nasjeckajte na tanke trakice dužine 2-3 centimetra.
U vrućoj tavi popržite piletinu (oko pet minuta).
Meso izvadite iz tave, pa u istu tavu dodajte malo maslinovog ulja i popržite nasjeckanu kapulu i papriku dok kapula ne dobije zlatnu boju.
Tada vratite u tavu prethodno prženu piletinu te dodajte kukuruz iz limenke (koji ste prethodno ocijedili), sve začinite po želji (sol, papar, chilli) i prodinstajte par minuta pa poklopite i maknite s vatre.
Drugu široku tavu premažite s malo maslinovog ulja i stavite peći tortilju.
Kad se tortilja zagrije, po njoj rasporedite naribani sir, a po siru rasporedite par žlica nadjeva od piletine i povrća pa preklopite jedan dio tortilje preko drugog u oblik polumjeseca.
Malo pritisnite lopaticom da sir "zalijepi" obje polovice tortilje, pa zapecite s obje strane.
Servirajte na tanjure, i razrežite na manje komade, a kao prilog preporučamo umak od jogurta ili guacamole umak (umak od avokada)
Dobar tek!