KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Priprema je jednostavna, a rezultat odličan. Za nedjeljni ručak probajte MAĐARSKI GULAŠ

| Autor: Portal Glas Istre
ilustracija

Poznato je da svaka obitelj ima neki svoj recept za gulaš. Mi vam donosimo ovaj. Probajte!

Sastojci:

800 g junećeg buta

50 ml ulja

200 g luka

1 crvena svježa paprika

1 žličica slatke paprike mljevene

1 žličica ljute paprike

2 češnja češnjaka

500 g krumpira

sol

papar

1 list Maestro lovora

100 ml bijelog vina

100 ml passate

1 žlica nasjeckanog peršina

1 žlica Vegete

Priprema:

Na zagrijanom ulju pecite nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice. Zatim dodajte junetinu narezanu na kockice, pa zajedno pecite oko 5 minuta.

Zatim dodajte nasjeckani češnjak, crvenu mljevenu papriku, ljutu crvenu papriku, vegetu, lovor i sve zalijte s 800 ml vruće vode. Promiješajte, posudu vratite na štednjak i nastavite kuhati pokriveno na laganoj vatri.

Kad meso gotovo omekša (za oko sat i pol), dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i kuhajte još 15-ak minuta.

Pred kraj kuhanja umiješajte vino, passatu, vode po potrebi i još kratko prokuhajte. Umjesto krumpira možete dodati kuhanu tjesteninu u već gotov gulaš.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum