KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pita krumpiruša - jednostavan recept za sočnu hrskavu pitu koja uvijek ispadne savršeno

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Od bosanskih jela dobro su znane pita od mesa (burek), sirnica i zeljanica, a po popularnosti nimalo ne zaostaje pita krumpiruša.

Pita krumpiruša vrlo lako i brzo se priprema, a s obzirom da za pripremu vučenog tijesta treba nešto iskustva i više vremena, danas vam donosimo recept s gotovim, kupovnim korama. No bez obzira na to - ako slijedi ovaj recept, svaki put ćete dobiti ukusnu pitu s hrskavim tijestom punjenim sočnim nadjevom.

Ova pita može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.

Sastojci:

  • 1 gotove kore za pite
  • 2 kapule
  • 1 kg krumpira
  • šaka mljevenog mesa
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • mlijeko
  • sol
  • papar

Priprema:

Kapulu nasjeckati na sitno i kratko izdinstati dok ne postane staklasta.

U veću posudu ubacite krumpir nasjeckan na sitne kockice (kao za francusku salatu), dodati šaku mljevenog mesa za gušt (može i bez), dodati 1 kiselo vrhnje, 1 jaje, zdinstanu kapulu i sve dobro promiješati i začiniti sa soli i paprom. Natočiti mlijeka da prekrije sve sastojke.

Malo nauljite dno dubljeg pleha, pa prvu koru stavite duplu; na to stavite nadjev, pa preko toga jednu koru, i tako naizmjence dok ne potrošite sav nadjev. Zadnju koru stavite duplu i nauljite te.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 - 170 stupnjeva oko sat vremena.

Izvadite, poprskajte vodom i prekrijte kuhinjskom krpom, i pustite da se malo ohladi.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter