(Foto: Fini recepti)
Ukusno jelo koje se brzo i lako pripremi.
Sastojci:
Priprema:
Lisičarke očistimo, očetkamo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo jednu minutu.
Zatim dodamo trakice pršuta, te i njih pržimo jednu minutu, povremeno miješajući.
Potom ulijemo bijelo vino i juhu, te pričekamo da tekućina napola ispari.
Za to vrijeme, u blago nauljenu gril tavu stavimo filete piletine, posolimo ih i ispečemo s obiju strana.
U tavu s pršutom i lukom dodamo lisičarke, i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
Nakon tri, četiri minute dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još tri, četiri minute dok umak ne zgusne.
Na tanjure stavimo pečene filete piletine, uz njih pripremljeni umak i poslužimo.
(Izvor: Fini recepti)