KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ukusno jelo koje se brzo i lako pripremi.

Sastojci:

  • 4 fileta pileća prsa
  • 250 g lisičarki
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 glavice luka
  • 125 ml bijelog vina
  • 125 ml kokošje juhe
  • 80 g pršuta
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Lisičarke očistimo, očetkamo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.

U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo jednu minutu.

Zatim dodamo trakice pršuta, te i njih pržimo jednu minutu, povremeno miješajući.

Potom ulijemo bijelo vino i juhu, te pričekamo da tekućina napola ispari.

Za to vrijeme, u blago nauljenu gril tavu stavimo filete piletine, posolimo ih i ispečemo s obiju strana.

U tavu s pršutom i lukom dodamo lisičarke, i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.

Nakon tri, četiri minute dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još tri, četiri minute dok umak ne zgusne.

Na tanjure stavimo pečene filete piletine, uz njih pripremljeni umak i poslužimo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter