KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pašta fažol - ukusan ručak spreman za samo 20 minuta

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Izvorno, pašta fažol se priprema sa suhim grahom, i u toj verziji treba i više vremena za pripremu. Ipak, ima i brža verzija - ako ste u žurbi, ovo ukusno jelo možete pripremiti za samo 20 minuta.

Sastojci:

  • 2 kapule
  • 4 žlice ulja
  • 70 g hamburgera ili pancete
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 list lovora
  • 1 žlica nasjeckanog celerova lista
  • 2 male konzerve (ili jednu veću) smeđeg graha
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 150 g tjestenine (penete, pužići… ili po izboru)
  • šaka sjeckanog peršina

Priprema:

U dubljem loncu na zagrijanom ulju kratko prodinstajte sitno sjeckanu kapulu i hamburger (ili pancetu) narezane na kockice. Kad kapula počne žutjeti, dodajte sitno sjeckani češnjak i malo vode.

Začinite solju i paprom, pa dodajte lovorov list, celerov list i pirjajte 10-ak minuta.

Zalijte s još vode, dodajte ocijeđeni grah, koncentrat rajčice i kuhanu tjesteninu. Kad zavrije kuhajte još par minuta.

Poslužite toplo u dubokim tanjurima i pospite svježe sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter