KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Lako se priprema, zdrav je i odličnog okusa - NAMAZ OD SLANUTKA

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

2 žlice sezama

100 ml vode u kojoj se kuhao slanutak

200 g slanutka

2-3 žlice limunova soka

2 češnja češnjaka

50 ml maslinovog ulja

1 žlica nasjeckanog peršina

½ žličice kajenskog papra

Priprema:

Očišćeni i oprani slanutak ostavite da se namače tijekom noći. Kuhajte zatim dok ne omekša te posolite po potrebi. Sezam kratko popržite na tavi bez ulja. Pola od tog sezam sameljite, a pola iskoristite za kasnije posipanje po namazu.

Vodu od slanutka kratko još prokuhajte i malo ohladite. Zatim, slanutak, zajedno s vodom, limunovim sokom i češnjakom, usitnite u blenderu. Umiješajte maslinovo ulje, peršin, kajenski papar i mljeveni sezam. Namaz stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter