ilustracija
Sastojci:
5 jaja
5 žlica glatkog brašna
1 žlica vanilin šećera
2 velike pune žlice kakaa u prahu na vrh noža
Prašak za pecivo
5 žlica šećera
Krema:
250 ml šlaga
1 šlagfix
2 velike žlice meda
1 vanilin šećer
Priprema:
Bjelanjke istući u snijeg. Žutanjke izmutiti s šećerom, dodati brašno, kakao i prašak za pecivo te dobro sve izmiješati.
Dodati 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano umiješati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i još jednom lagano miješati.
Smjesu zatim izliti na papir za pečenje u pleh i peći na 180 oko 10 minuta. Ostaviti da se ohladi pa prerezati na pola.
Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti šlag, dodati vanilijin šećer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim te stavit u frižider na 2 do 3 sata.