FOTO: iStock
Nakon obilnog prosinca teško je naglo izbaciti slatko s jelovnika. Ako muku mučite po tom pitanju onda je ovaj recept kao stvoren za vas. U pitanju je čoko-kokos kolač bez šećera koji je zdravija verzija kada osjetimo potrebu za slatkim. Osim što je zdraviji, on je u isto vrijeme kremast, prozračan i veoma lako se napravi, piše Novi list
Sastojci:
5 jaja
5 jušnih žlica ksilitola ili brezinog šećera
50 ml kokosovog mlijeka
120 g kokosovog brašna
60 g bademovog brašna
1 vrećica praška za pecivo
120 g kokosovih mrvica
3 jušne žlice kokosovog ulja
2 jušne žlice kakaa
Za dekoraciju: kokosove mrvice
Priprema:
Utucite jaja s brezinim šećerom. Dodajte kokosovo mlijeko i sve dobro zamiješajte. Dodajte kokosovo i bademovo brašno, pecivo za prašak, kokosove mrvice i kokosovo ulje. Sve dobro umiješajte. ? smjese ostavite sa strane. U ostatak smjese umiješajte kakao. Pola smjese s kakaom ulijte u kalup 30 cm x 20 cm, dodajte bijelu smjesu te završite s preostalim dijelom tamne smjese. Kolač u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva pecite oko 40 minuta.