KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Brzi desert bez šećera: Low-carb čokoladni kolač s kokosom

| Autor: Mija Dropuljić
FOTO: iStock

FOTO: iStock


Nakon obilnog prosinca teško je naglo izbaciti slatko s jelovnika. Ako muku mučite po tom pitanju onda je ovaj recept kao stvoren za vas. U pitanju je čoko-kokos kolač bez šećera koji je zdravija verzija kada osjetimo potrebu za slatkim. Osim što je zdraviji, on je u isto vrijeme kremast, prozračan i veoma lako se napravi, piše Novi list

Sastojci:

5 jaja

5 jušnih žlica ksilitola ili brezinog šećera

50 ml kokosovog mlijeka

120 g kokosovog brašna

60 g bademovog brašna

1 vrećica praška za pecivo

120 g kokosovih mrvica

3 jušne žlice kokosovog ulja

2 jušne žlice kakaa

Za dekoraciju: kokosove mrvice

Priprema:

Utucite jaja s brezinim šećerom. Dodajte kokosovo mlijeko i sve dobro zamiješajte. Dodajte kokosovo i bademovo brašno, pecivo za prašak, kokosove mrvice i kokosovo ulje. Sve dobro umiješajte. ? smjese ostavite sa strane. U ostatak smjese umiješajte kakao. Pola smjese s kakaom ulijte u kalup 30 cm x 20 cm, dodajte bijelu smjesu te završite s preostalim dijelom tamne smjese. Kolač u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva pecite oko 40 minuta. Kada se kolač ohladi, ukrasite ga preostalim kokosovim mrvicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom