Ilustracija (Pixabay.com)
Glavni sastojak dobrog jela jesu ljubav i pažnja, no to ne znači da morate izgubiti puno vremena za pripremiti ukusno jelo za prste polizat - a jedna od takvih receptura jest sigurno piletina omotana hrskavom pancetom.
Ovo jelo možete pripremiti za ručak, ili pak kao snack za grickanje u dobrom društvu u večernjim satima. A ono što je najvažnije - priprema je vrlo jednostavna i brza!
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- 2 režnja češnjaka
- sol
- papar
- 15 kriški tanko rezane pancete
- 1 velika žlica meda
- 1 limun
- 1 žličica senfa
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Pileća prsa narežite na željenu veličinu (preporučamo po dužini filea), posolite i popraprite te pospite zgnječenim ili na sitno narezanim češnjakom.
Sve to dobro utrljate u meso da upije aromu.
Krišku tanko rezane pancete raširite te na nju stavite jedan izrezani komad piletine i u polako ga zarolajte u pancetu.
U pleh stavite papir za pečenje i na njega posložite pripremljenu piletinu omotanu pancetom.
Žlicu meda, sok jednog limuna, malo papra, žličicu senfa i veliku žlicu maslinovog ulja pomiješajte u posudi, te tom smjesom premažite piletinu omotanu pancetom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva 20 minuta, zatim ih izvadite iz pećnice, okrenite, premažite prethodno pripremljenom smjesom, i pecite još 10 minuta na 220 stupnjeva.
Ako želite još bogatiji okus, prije motanja u pancetu uz piletinu stavite i prutić sira.
Preporučamo servirati uz povrće po vašem izboru.
Dobar tek!