KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brz i jednostavan specijalitet za prste polizat - PILETINA OMOTANA HRSKAVOM PANCETOM

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay.com)

Glavni sastojak dobrog jela jesu ljubav i pažnja, no to ne znači da morate izgubiti puno vremena za pripremiti ukusno jelo za prste polizat - a jedna od takvih receptura jest sigurno piletina omotana hrskavom pancetom.

Ovo jelo možete pripremiti za ručak, ili pak kao snack za grickanje u dobrom društvu u večernjim satima. A ono što je najvažnije - priprema je vrlo jednostavna i brza!

 

Sastojci:

- 600 g pilećih prsa

- 2 režnja češnjaka

- sol

- papar

- 15 kriški tanko rezane pancete

- 1 velika žlica meda

- 1 limun

- 1 žličica senfa 

- 1 žlica maslinovog ulja

 

Priprema:

Pileća prsa narežite na željenu veličinu (preporučamo po dužini filea), posolite i popraprite te pospite zgnječenim ili na sitno narezanim češnjakom.

Sve to dobro utrljate u meso da upije aromu.

Krišku tanko rezane pancete raširite te na nju stavite jedan izrezani komad piletine i u polako ga zarolajte u pancetu.

U pleh stavite papir za pečenje i na njega posložite pripremljenu piletinu omotanu pancetom.

Žlicu meda, sok jednog limuna, malo papra, žličicu senfa i veliku žlicu maslinovog ulja pomiješajte u posudi, te tom smjesom premažite piletinu omotanu pancetom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva 20 minuta, zatim ih izvadite iz pećnice, okrenite, premažite prethodno pripremljenom smjesom, i pecite još 10 minuta na 220 stupnjeva.

Ako želite još bogatiji okus, prije motanja u pancetu uz piletinu stavite i prutić sira.

Preporučamo servirati uz povrće po vašem izboru.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini