KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ukusne i sočne šnicle s kajmakom

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Mesni odresci na domaći način.

Sastojci:

800 g svinjskog filea

80 g kajmaka

30 g brašna

jaja

30 g krušnih mrvica

ulje, papar

Za tartar:

5 žumanjaka

50 g senfa

ulja

70 g kiselih krastavaca

10 g kapara

50 ml bijelog vina

sol

pola limuna

Priprema:

Šniclu izradite batom za meso, jedan rub malo više istanjite kako biste ga kasnije lakše zalijepiti kad se urola. Uz deblji rub rasporedite kajmak te oblikujte u valjak.

Šniclu uvijte u rolu, a viškove sa strane stisnite prema unutra, kako vam kajmak ne bi curio. Punjeno meso uvaljajte u brašno pa umočite u jaje i mrvice te pecite u vreloj, dubokoj masnoći.

Poslužite uz tartar.

Izvor: Dnevno.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter