Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Pašta s kozicama bez puno muke i nauke

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Ako tražite jelo koje je gotovo za manje od pola sata, a izgleda kao da ste se dobro potrudili – pašta s kozicama pravi je izbor. Lagana, mirisna i uvijek efektna, spaja istarski đir s mediteranskom jednostavnošću. Idealna je i za brzi ručak i za večeru uz čašu malvazije.

Sastojci (za 2 osobe)

  • 200 g tjestenine (špageti ili tagliatelle)
  • 250–300 g smrznutih očišćenih kozica
  • 2 režnja češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • 1 dl bijelog vina
  • Sok od pola limuna
  • Svježi peršin
  • Sol i papar

Priprema

Kozice odmrznite: izvadite ih iz zamrzivača i stavite u cjedilo pod mlaz hladne vode 3–4 minute, zatim dobro ocijedite i obrišite kuhinjskim papirom.

Skuhajte paštu u posoljenoj vodi prema uputama.

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa kratko popržite sitno sjeckani češnjak – maksimalno 30 sekundi da ne potamni.

Dodajte odmrznute i dobro osušene kozice, zatim posolite, popaprite i po želji ubacite malo čilija.

Pirjajte oko 2 minute, pa podlijte bijelim vinom i pustite da ispari 1 minutu.

Ugasite vatru, dodajte limunov sok i nasjeckani peršin.

Ocijeđenu tjesteninu prebacite u tavu i dobro promiješajte da upije umak.

Poslužite odmah, uz malo svježeg peršina i kap maslinovog ulja. Idealno uz čašu rashlađene istarske malvazije.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama