KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Lungić u umaku od šampinjona

| Autor: Glas Istre
(Foto: Kreni zdravo)

(Foto: Kreni zdravo)


Sastojci:

1 lungić (oko 400 g)

10-12 komada tanko narezane pancete

sol

papar

500 g šampinjona

1 luk

1 žlica sjeckanog vlasca

200 ml vrhnja za kuhanje

100 ml bijelog vina

200 ml vode

3 žlice oštrog brašna 

 

Lungić narezati na komade debljine 1,5 cm. Svaki komad omotati pancetom i pričvrstiti čačkalicom. Posoliti i popapriti svaki s obje strane.

Lungiće pržiti na malo ulja dok ne porumene. Pečene lungiće izvaditi iz tave na stranu.

U istoj tavi pržiti nasjeckan luk sve dok ne postane staklast. Tada dodati sitno narezane šampinjone.

Promiješati, posoliti, popapriti, dodati vlasac i pustiti da se gljive propirjaju par minuta. Gljive će tijekom termičke obrade pustiti dosta svoje tekućine. Kada sva tekućina od gljiva ispari, doliti vino i vodu. Promiješati i kada ponovo proključa dodati brašno promiješano sa vrhnjem za kuhanje. U tako pripremljen umak od šampinjona vratiti pržene lungiće i kratko sve skupa propirjati.

Poslužiti uz kuhanu tjesteninu ili njoke. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter