Pixabay
Iskoristite stari kruh na najbolji mogući način - za pripremu talijanskog specijaliteta koji je istovremeno jednostavan, ali bogat okusom.
Sastojci:
250 g starog kruha
70 g polutvrdog ovčjeg sira
3 žlice krušnih mrvica
20 g maslaca
300 g špinata
1 češanj češnjaka
1 glavica luka
3 jaja
150 ml mlijeka
1 žlica Vegete, sol papar, origano i muškatni oraščić
Priprema:
Kruh narežite na sitne kocke i prelijte ga smjesom u kojoj ste zamutili mlijeko i jaja.
Prokuhani i iscijeđeni špinat sitno nasjeckajte.
Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, češnjak i na kraju dodajte špinat.
Namočenom kruhu dodajte pripremljeni špinat, naribani sir, mrvice, sol, papar, i ostale začine. Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte okruglice.
Stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu i nastavite kuhati na sasvim laganoj vatri osam minuta.
Okruglice možete poslužiti s malo naribanog sira, umakom od rajčice, s raznim mesnim jelima u umaku ili u kombinaciji s raznim povrćem.
Dobar tek!