Keksi od limuna (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj)
Sastojci za 20 do 25 komada:
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C, pleh obložite papirom za pečenje.
Od navedenih sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto. Krenite od brašna i maslaca koje usitnite do mrvičaste strukture tako da ih trljate među dlanovima.
Zatim dodajte ostale sastojke i u zdjeli ih sve spojite.
Prebacite na pobrašnjenu površinu i još malo mijesite dok ne dobijete glatku, mekanu kuglu.
Tijesto razvaljajte na debljinu oko 5 mm.
Pomoću oblika za izrezivanje keksića ili čaše režite kekse željene veličine.
Kekse poslažite na pleh i pecite 8 do 10 minuta, tj. dok ne počnu dobivati boju, a još su mekani. Ostavite da se ohlade i uživajte!
Savjet: Možete ih držati u limenoj kutiji duže vrijeme, čak i dva tjedna.
Dobar tek!
Recepte su, pod vodstvom svojih stručnih učitelja i mentora Sandre Živolić, Tihomira Horvata, Franje Milotića i Silvie Cah, pripremili učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.
Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno ove godine je proslavila 70. godišnjicu strukovnog obrazovanja na hrvatskom jeziku.
Škola je krajem 50-ih godina obrazovala učenike za klesare, ribare, ličioce, zidare, limare... a danas u ovoj školi se učenici obrazuju za smjerove konobar, kuhar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, vodoinstalater, automehatroničar i elektromehaničar.
Svake nedjelje ekskluzivno za čitatelje Glasa Istre, mentori i učenici donose razne recepte, među kojima su i klasici kulinarstva i slastičarstva kao i novi originalni recepti.
Do sada su učenici sa svojim stručnim učiteljima i mentorima napravili više kulinarskih izdanja - to su "Tri kantuna u hiži srdeline" i "Jela s likovnih djela", a ovih dana izlazi i "Kako je dela nono, tako to dela unuk".
Više o školi možete naći na https://www.ssek.hr/.