Čokoladni souffle s engleskom kremom (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj)
Sastojci:
Sastojci za englesku kremu:
Priprema:
Jaja i šećer izmutimo dok ne postanu pjenasti.
Maslac i čokoladu otopimo na pari.
Pomiješamo sve zajedno i dodamo brašno te miksamo dok ne dobijemo glatku smjesu.
Dobro namastimo posude u kojima ćemo peći lava cake, i pečemo na 180°C na nekih 10-ak minuta, ovisi o kalupu!
Poslužimo uz englesku kremu.
Priprema engleske kreme:
Žumanjke i vanilin šećer izmutimo s ribanom limunovom koricom. Dodamo mlijeko i šlag, te stavimo na paru (bagnamaria) lonac do 80°C stupnjeva, 10-ak minuta. Ne smije zakuhati.
Krema će se postupno početi zgušnjavati te prije vrijenja maknemo s vatre i uronimo zdjelu s kremom u led da prekinemo kuhanje. Ostavimo je u frižideru da se dobro ohladi.
Dobar tek!
Dobar tek!
Recepte su, pod vodstvom svojih stručnih učitelja i mentora Sandre Živolić, Tihomira Horvata, Franje Milotića i Silvie Cah, pripremili učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.
Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno ove godine je proslavila 70. godišnjicu strukovnog obrazovanja na hrvatskom jeziku.
Škola je krajem 50-ih godina obrazovala učenike za klesare, ribare, ličioce, zidare, limare... a danas u ovoj školi se učenici obrazuju za smjerove konobar, kuhar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, vodoinstalater, automehatroničar i elektromehaničar.
Svake nedjelje ekskluzivno za čitatelje Glasa Istre, mentori i učenici donose razne recepte, među kojima su i klasici kulinarstva i slastičarstva kao i novi originalni recepti.
Do sada su učenici sa svojim stručnim učiteljima i mentorima napravili više kulinarskih izdanja - to su "Tri kantuna u hiži srdeline" i "Jela s likovnih djela", a ovih dana izlazi i "Kako je dela nono, tako to dela unuk".
Više o školi možete naći na https://www.ssek.hr/.