KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Patlidžani sa sirom zapečeni u pećnici

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za jako fine patlidžane sa sirom zapečene u rerni.

Ovo jelo dopast će se i onima koji nisu veliki ljubitelji patlidžana, a za pripremu će vam trebati 45 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 srednja patlidžana
  • 1 passata di pomodoro (ili sjeckani pelati)
  • 30 g sira gauda
  • sol

Priprema:

Patlidžane nemojte guliti, već ih operite i narežite na kolutove i stavite u cjediljku.

Posolite i ostavite par minuta da odstoje, pa ih isperite.

Sir narežite na fete ili naribajte na krupno.

U dublji pleh ili vatrostalnu posudu poredajte narezane patlidžane, pa ih prelijte šalsom ili nasjeckanim pelatima, pa posipajte ribanom gaudom (ili složite fete gaude po patlidžanima)

Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 20 do 30 minuta, dok se sir ne zapeče i dobije zlatnu koricu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of