Ilustracija (Arhiva)
Ljeti uživamo u hladnim i osvježavajućim desertima. Onda kad se borimo s visokim temperaturama nema ništa ljepše od kolača, torte, sladoleda i malih slatkih zalogaja koji će nas rashladiti i biti pravi šećer na kraju napornog dana.
Zato će ova ledena čokoladna torta prijati savršeno vašem nepcu. Rashlađeni slojevi čokolade i slatki okus će u kombinaciji s krem sirom i okusom badema oduševiti sve ukućane, a recept ne može biti jednostavniji. Potrebno je sve sastojke pomiješati prema receptu i staviti tortu na hlađenje.
Sastojci:
270 g crne čokolade
500 g krem sira
100 g mliječne čokolade
30 g prženih badema
Priprema:
Na pari prvo otopite crnu čokoladu. Potom je dodajte u krem sir i sve izmiksajte štapnim mikserom.
Dno kalupa premažite s malo ulja i na njega stavite papir za pečenje kako se smjesa ne bi zalijepila. Smjesu izlijte u kalup, poravnajte i stavite na hlađenje u frižider - otprilike dva sata.
Dok je prva baza kolača na hlađenju otopite mliječnu čokoladu na pari te je pomiješajte s isjeckanim bademima. Nakon što se kolač ohladio izvadite ga iz kalupa i premažite novom smjesom te vratite u hladnjak još 5 do 10 minuta da se sve dobro spoji.
Izvor: Slobodna Dalmacija