Foto: Fini recepti
Bakalar na bijelo tradicionalan je recept. Intenzivni okus i miris bakalara i češnjaka razblažuje se krumpirom, tako što se sve zajedno izmiksa u finu pastu.
Sastojci:
Priprema:
Bakalar, preko noći, namočimo u vodi. Izvadimo ga i stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom. Za to vrijeme, u zasebnom loncu skuhamo krumpir, ogulimo ga i narežemo na tanke ploške.
Kada bakalar omekša, očistimo ga od kože i kostiju, a meso natrgamo.
U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani češnjak i čim zamiriše dodamo natrgani bakalar, podlijemo vodom od kuhanja, da prekrije sastojke, bijelim vinom i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
Zatim sastojke premjestimo u multipraktik, začinimo solju i paprom, dodamo narezan krumpir, sjeckani peršin i sve zajedno izradimo u jednoličnu i glatku smjesu.
Prije posluživanja bakalar poprskamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
(Izvor: Fini recepti)