Kuhajte s Glasom istre

Recept dana: Bakalar na bijelo

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Bakalar na bijelo tradicionalan je recept. Intenzivni okus i miris bakalara i češnjaka razblažuje se krumpirom, tako što se sve zajedno izmiksa u finu pastu.

Sastojci:

  • bakalar, 400 g
  • krumpir, 4
  • češnjak, 5 režnjeva
  • bijelo vino, 100 ml
  • peršin, 2 žlice
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Bakalar, preko noći, namočimo u vodi. Izvadimo ga i stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom. Za to vrijeme, u zasebnom loncu skuhamo krumpir, ogulimo ga i narežemo na tanke ploške.

Kada bakalar omekša, očistimo ga od kože i kostiju, a meso natrgamo.

U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani češnjak i čim zamiriše dodamo natrgani bakalar, podlijemo vodom od kuhanja, da prekrije sastojke, bijelim vinom i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.

Zatim sastojke premjestimo u multipraktik, začinimo solju i paprom, dodamo narezan krumpir, sjeckani peršin i sve zajedno izradimo u jednoličnu i glatku smjesu.

Prije posluživanja bakalar poprskamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini