Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Lisnata pita sa šparugama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Krenula je sezona šparuga pa zašto ih ne napraviti na malo drugačiji način? Donosimo fini i jednostavni recept.

Sastojci:

  • kora lisnatog tijesta
  • 200 g šparoga
  • 50 g pršuta
  • 2 jaja
  • 150 g svježeg sira
  • 100 gribanog sira
  • 1 kiselo vrhnje
  • 30 g parmezana
  • sol, papar

Priprema:

Lisnato tijesto stavite u protvan, izbockajte vilicom i zapecite na 200 stupnjeva oko 8 minuta.

Za to vrijeme odlomite gornji (mekani) dio šparoga i ubacite na 2 minute u kipuću vodu da se blanširaju. Zatim ih izvadite u hladnu vodu da ostanu lijepe zelene.

Pomiješajte svježi sir, vrhnje, jaja, sol, papar, ribani sir.

Preko pečenog lisnatog tijesta stavite oko 3/4 nadjeva pa posložite šparoge, pršut koji ste natrgali i premažite ostalim nadjevom.

Posipajte parmezanom i zapecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, pola sata ako imate slabiju pećnicu.

(Izvor: Indeks Recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter